1

Osnovci u poseti vatrogasno-spasilačkoj jedinici

U okviru programa profesionalne orijentacije, učenici osmog razreda Osnovne škole “Diša Đurđević “ iz Vreoca posetili su vatrogasno-spasilačku jedinicu u Lazarevcu gde su se upoznali sa radom i aktivnostima ove jedinice. Tema posete bila je “Preventivna zaštita od požara, ponašanje u elementarnim nepogodama i drugim akcidentnim situacijama”.

Gradska opština Lazarevac nosilac je projekta pod nazivom “Da se upoznamo” u kome se osnovci sa teritorije lazarevačke opštine kroz organizovane posete upoznaju sa radom i organizacijom raznih preduzeća i institucija, i na takav način steknu uvid u njihovo funkcionisanje, a sve sa ciljem da se na kraju osnovnog obrazovanja lakše opredele za buduće zanimanje i dalje školovanje, istakao je član veća opštine Lazarevac zadužen za obrazovanje, Rade Mirković.

Tema posete vatrogasno-spasilačkoj jedinici bila je “Preventivna zaštita od požara, ponašanje u elementarnim nepogodama i drugim akcidentnim situacijama”. Zainteresovanost dece za rad vatrogasaca bila je velika, istakao je Miloš  Živanović, komandir vatrogasno-spasilačke jedinice Lazarevac.

Tokom posete, osnovci su imali priliku da se upoznaju sa radom vatrogasne jedinice i da na pravi način steknu uvid u ovo odgovorno i plemenito zanimanje, rekla je Ivana Jovanović, pedagog OŠ “Diša Đurđević” iz Vreoca.

U okviru projekta “Da se upoznamo” Gradske opštine Lazarevac, nastaviće se sa posetama lazarevačkih osnovaca preduzećima i institucijama, kroz koje će na najbolji način upoznati sa njihovim radom i funkcionisanjem, što će im biti od velikog značaja pri izboru budućeg zanimanja.