1

Osveštana Toplana u Baroševcu

U prisustvu predstavnika rukovodstva i sindikatata javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije i Ogranka rudarski basen “Kolubara“, kao i predstavnika mesne zajednice Baroševac osveštan je  objekat toplane u Baroševcu.

toplana zgrada

Za potrebe infrastrukturnih objekata ‘’Polja E’’, ‘’Pomoćne mehanizacije’’, ‘’Površinskih kopova’’, ostalih javnih objekata u Baroševcu kao i domaćinstava JP EPS je finansiralo izgradnju kotlarnice sa podstanicom koja je povezana sa sistemom daljinskog grejanja u ovom naseljenom mestu ( pored toplovoda podrazumevao je i izgradnju 11 toplotnih podstanica ).

grčić i ekipa

Izvođač radova na celokupnom porjketu bila je ‘’Energotehnika – Južna Bačka’’. U ime zaposlenih ali i meštana Baroševca rukovodstvu JP EPS koje je i na ovaj način pokazalo društveno odgovorno poslovanje zahvalio se Milan Đorđević, predsednik sindikata ovog javnog preduzeća i odbornik iz Baroševca.

popovi osvecenje

Nakon čina osvećenja celokupnog objekta i pogona toplane sveštenik Milan Matić se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta i istakao njegov značaj za meštane.

osvećenje pogon

Pored gašenja individualnih kotlarnica u Baroševcu, posebni benefiti su vezani za ekologiju. Na oba kotla kapaciteta po 5 megavata ugrađena je oprema za prečišćavanje produkata sagorevanja, reč je o dva elektrostatička filtera sa stepenom efikasnosti preko 92 odsto.

grčić u toplani

Već naredne grejne sezone svi potrošači ovog sistema daljinskog grejanja dobiće i račune JP Toplifikacija za utrošenu toplotnu energiju, u tom cilju svi već imaju u svom sistemu ugrađene kalorimetre. U industrijskom kompleksu kojim su obuhvaćeni objekti ‘’Polja E’’ i ‘’Pomoćne mehanizacije’’ u budućem periodu radiće oko 3500 zaposlenih. Izgradnjom ovog objekta rešen je problem grejanja u narednih 40 – 50 godina.