1

Otvorena izložba „Među javom i međ snom“ Jasmine Ivanković

U galeriji „Simonida“ Centra za kulturu Lazarevac otvorena je prva samostalna izložba ručnih radova Jasmine Ivanković pod nazivom „Među javom i med snom“. U pitanju su ručni heklani i kukičani radovi koji su nastali u periodu od marta do decembra 2020. godine i koji su imali su svrhu da prekrate vreme i odagnaju strepnju autorki u doba koronavirusa.

Izložba Jasmine Ivanković

U trenucima izolacije, straha, nemira i borbe sa samom sobom, da bi pobegla od realnosti koju nam je donela epidemija, Jasmina se okrenula primenjenoj umetnosti i na taj način sama kreirala svoj život u izolaciji. Strahujući za sebe, svoje bližnje autorka je vredno stvarala. Njena umetnost i stvaralaštvo u proteklom periodu bili su joj najbolja antistres terapija.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković

Primenjena umetnica Grozdana Ranković izrazila je zadovoljstvo što je ova izložba nastavak tradicije našeg narodnog stvaralaštva, koje je neprevedno zapostavljeno.

Prva izložba Jasmine Ivanković

Ova izložba je pokazala da je Jasmina Ivanković stvaralac i da, ukoliko to bude želela, može da postane umetnica u pravom smislu te reči, izjavio je penzionisani profesor Akademije umetnosti iz Novog Sada Miroslav Mušić.

Miroslav Mušić
Miroslav Mušić

U vremenu kada mnogi uništavaju, Jasmina stvara, kaže akademski vajar Dušan Rajšić.

Izložbu „Među javom i med snom“ Jasmine Ivanković publika će moći da pogleda u narednih petnaest dana.