1

Otvorena izložba „Prostori linije u iskustvima crteža“

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvorena je grupna izložba „Prostori linije u iskustvima crteža“ autora Jasne Gulan Ružić, Dragana Predojevića i Dragane B. Stevanović. Ova izložba obuhvata autonomna umetnička istraživanja tri autora. Zajednička im je svedenost vizuelnih elemenata, kao i istraživanje načina i metoda percepcije umetničkog rada. Mogu se posmatrati kao unutrašnji iskaz i kao reakcija na povezanost emotivnih spoznaja, intuicije i logike. Izložba je otvorena do 15. novembra.

Izložba uz Modernoj galeriji

Grupna izložba „Prostor linije u iskustvima crteža“, autora Jasne Gulan Ružić, Dragana Predojevića i Dragane B. Stevanović otvorena je u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac. U pitanju je individualni rad tri autora koja su se okupila oko zajedničke ideje, rekla nam je Jasna Gulan Ružić i napomenula da ova tri umetnika prvi put zajednički predstavljaju ove radove u ovom sklopu, upravo u Lazarevcu.

Izložba u Modernoj galeriji

Zajedničku izložbu, umetnici su pripremali godinu dana, a izbor je pao na lazarevačku Modernu galeriju zbog velikog izlagačkog prostora.

Ova tri umetnika razmišljaju da se ponovo okupe i ljubiteljima kulturnih dešavanja predstave novu zajedničku izložbu, otkrila nam je Jasna, zahvalivši se zaposlenima u Modernoj galeriji i lazarevačkoj publici.

Izložba u Modernoj galeriji

Izložbu „Prostor linije u iskustvima crteža“ posetioci Moderne galerije će moći da pogledaju do 15. novembra.