1

Otvorena izložba „Šetam i pričam tragovima Kolubarske bitke“

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, otvorena je izložba „Šetam i pričam tragovima Kolubarske bitke“ na kojoj su učestvovali učenici osnovne škole „Knez Lazar“. Na radovima koji su izloženi nalaze se crteži učenika koji su učestvovali na nedavno održanoj šetnji. Izložbu su svečano otvorili direktor JP „Toplifikacija“ Vukašin Janjević u ime Gradske opštine Lazarevac, organizatorka Natalija Đurović i poznata dečija spisateljica Jasminka Petrović. Svi zainteresovani gledaoci mogu pogledati izložbu koja se nalazi na panoima ispred Biblioteke do 27. januara.

Izložba u biblioteci

Na nedavno održanoj šetnji pod nazivom „Šetam i pričam tragovima Kolubarske bitke“ učestvovali su učenici osnovne škole „Knez Lazar“. Ova šetnja organizovana je po prvi put u opštini Lazarevac. Đaci su posle održane šetnje samoinicijativno slali svoje radove na koje su prenosili svoje doživljaje. U lazarevačkoj biblioteci otvorena je izložba na kojoj se nalaze učenički radovi. Uručenjem mape grada direktoru JP „Toplifikacija“ Vukašinu Janjeviću učenici su se zahvalili na podršci koju im je pružila opština Lazarevac.

Izložba u biblioteci

Pisac za decu, novinar, scenarista, nekadašni urednik dečije emisije i časopisa i dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja među kojima je „Srebrno Gašino pero“, Jasminka Petrović  svečano je otvorila izložbu „Šetam i pričam tragovima Kolubarske bitke“.  Iskazala je čast što je deo ovog projekta i pohvalila đake što su samoinicijativno preneli svoje utiske na papir i na taj način organizovali ovu zanimljivu izložbu.

Izložba u lazarevačkoj biblioteci

Organizatorka projekta Natalija Đurović zahvalila se opštini Lazarevac, Biblioteci „Dimitrije Tucović“ kao i učenicima osnovne škole „Knez Lazar“ na saradnji i podršci tokom realizacije ovog programa.

Svi zainteresovani građani izložbu mogu pogledati do 27. decembra na panoima koji se nalaze ispred biblioteke u Lazarevcu.