Otvorena prodajna izložba slika Zorana Erića, deo prihoda namenjen za lečenje Sare Matić

Osmomartovska prodajna izložba slika lazarevačkog slikara Zorana Erića otvorena je u holu biblioteke “Dimitrije Tucović”. Deo prihoda od prodaje umetničkih dela Zorana Erića namenjen je za lečenje naše sugrađanke Sare Matić, nekadašnje polaznice likovnog ateljea lazarevačkog umetnika.

Izložba likovnog umetnika i pedagoga Zorana Erića ovaj put imala je i humani karakter. Različita po sadržaju i motivima koji su zastupljeni na slikama, izložba je priprmeljena u čast žena i ljubavi, kaže autor. Namenjena je svim Zoranovim sugrađanima i prijateljima a posebno je važna i zbog akcije koja je organizovana na sam dan otvaranja. Na aukciji su ponuđene Zoranove slike a deo prihoda namenjen je za lečenje Sare Matić.

Na izložbi je prikazano 27 dela, od toga se dve umetničke slike nalaze u privatnom vlasništvu. Radovi su nastali u period od 2006. godine pa do danas. Da li zbog praznika koji je namenjen damama ili zbog ličnog interesovanja umetnika, na delima dominiraju motivi cveća, ali i voća i divnih pejzaža koji nas okružuju. Ljubitelji umetnosti imaće priliku da izložbu pogledaju do 12. marta ali i da kupe delo koje im se svidi, kaže umetnik.

Zoran Erić je dugogodišnji likovni pedagog. Već 26 godina živi i radi u Beogradu a osnivač je i likovnog ateljea “Sezan”. U Lazarevcu je do prošle godine imao po dve izložbe polaznika škole.

Želja umetnika je da napravi izložbu o “Velikom prasku” ali i izložbu portreta. Otkrio je da radi vredno ali nije želeo da precizira datum. Inspiracije mu ne manjka a verujemo da će publika u Lazarevcu imati priliku da pogleda nove umetnine Zorana Erića.

Zoran Erić je pravi posvećenik likovnom stvaralaštvu. Samostalno je izlagao 20 puta. Dobitnik je velikog broja priznanja za svoj umetnički rad.