1

Otvorene 41. radničke sportske igre u Vrnjačkoj banji

Radničke-igre-3
U Vrnjačkoj Banji otvorene su 41. radničke sportske igre koje traju od 5. do. 7. septembra u organizaciji Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije. U 16 disciplina takmiče se najbolje ekipe ugljara, termaša, hidraša, distributera i pete koordinacije. Intoniranjem himne „Bože pravde“ i podizanjem zastava Republike Srbije i EPS-a, radničke sportske igre je otvorio predsednik Sindikata EPS Milan Đorđević.

Milan-Đorđević

Obraćajući se prisutnima ispred hotela „Zepter“ u centru Vrnjačke Banje, predsednik sindikata EPS-a Milan Đorđević je rekao da ima želju da ove radničke igre budu uspešne i da proteknu u najboljem redu, te da Srbija vidi da radnici Elektroprivrede pored toga što rade jedan od najtežih poslova umeju da poštuju i vole jedni druge.

U sportskom nadmetanju takmičari koordinacije za proizvodnju uglja čine RB Kolubara, Površinski kopovi Kostolac, Podzemna ekspoloatacija uglja i Površinski kopovi „Kosovo“ Obilić.

Ekipu koordinacije za proizvodnju termoenergije čine Termoelektrane „Kostolac“, „Nikola Tesla“, „Panonske termoelektrane“ i Termoelektrana „Kosovo“ Obilić.

Radničke-igre

Ekipu hidroenergije predstavljaju Hidroelektrana „Đerdap“ i „Drinsko – Limske“ hidroelektrane.

U koordinaciji za distribuciju električne energije su „Elektrovojvodina“ Novi Sad, „Elektrosrbija“ Kraljevo, „Elektrodistribucija Beograd, „Jugositok“ Niš, „Centar“ Kragujevac i „Elektrokosmet“ Priština, dok za tim pete koordinacije nastupaju Direkcija EPS-a, „Elektromreža“ Srbije i EPSTURS. Radničke sportske igre biće svečano zatvorene u petak 7. septembra.