1

Ove godine 118 upisanih prvaka u OŠ „Knez Lazar“

Sve je spemno za novu školsku godinu u OŠ „Knez Lazar“. U prvi orazred ove godine upisano je 118 prvaka za koje će prijem biti organizovan 1. septembra u 8 časova. Svi učenici za novu školsku godinu dobiće besplatne udžbenike već prvog dana od svojih učitelja i nastavnika. Do kraja polugodišta ovaj školski objekat očekuju i infrastrukturna ulaganja, a u planu je zamena kompletne stolarije i uređenje mokrih čvorova, potvrdila je za RTV Gem Svetlana Novičić, direktorka škole „Knez Lazar“.

Nastavnim planom, programom i kalendarom Ministarstva prosvete, nova školska godina počeće 01. septembra. OŠ „Knez Lazar“ spremno dočekuje novu školsku godinu a u četiri odeljenja upisano je 118 prvaka. Za najmlađe „Knezovce“ organizovan je prijem u 08 časova u svečanoj sali škole, kaže Svetlana Novičić, direktorka.

Od ove godine svi učenici dobiće na poklon udžbenike koji će im biti uručeni već prvog dana škole, a odeljenske starešine starijim razredima podeliće knjige u dogovoru sa učenicima i roditeljima.

U skladu sa potrebama i prateći savremene tehnologije, „Knezova“ škola od GO Lazarevac na poklon je dobila osam „pametnih“ tabli koji će biti mobilne i imaće pravo da ih koriste svi zaposleni i učenici ove škole.

Pored ulaganja u obrazovanje i učenje, objekat škole biće takođe rekonstruisan a do kraja polugodišta biće zamenjena kompletna stolarija i uređeni mokri čvorovi, kaže Novičić.

Svetlana Novičić, direktorka škole "Knez Lazar"
Svetlana Novičić, direktorka škole „Knez Lazar“

Septembar mesec biće posvećen tematskoj nastavi, razvijanju i jačanju empatije i zajedništa, pa se nadamo da će škola ponovo biti sigurno mesto u koje će deca dolaziti i ostajati sa osmehom, dodaje Svetlana Novičić.

U đačke klupe u OŠ „Knez Lazar“ ove godine sešće 950 učenika.