BeogradKulturaLazarevac

Ove godine 23 predstave u trci na Školskom pozorišnom festivalu

Predstava „Kirija“ učenika starijih razreda OŠ „Dule Karaklajić“ otvorila je 11. Školski pozorišni festival u Centru za kulturu Lazarevac. Festival će trajati tri dana a u okviru takmičarskog programa biće odigrane 23 predstave i jedna revijalna, koju će učenici Gimnazije izvesti na zatvaranju festivala. Na tradicionalnom festivalu, učestvuju sve osnovne škole sa teritorije Gradske opštine Lazarevac, ali i gosti iz Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ Lajkovac i Osnovna škola „Bora Lazić“ iz Vlaške.

Ovogodišnje izdanje festivala obećava bogat i raznovrstan program, a tokom tri dana, biće izvedene 23 predstave u okviru takmičarskog programa, uz dodatak jedne revijalne koju će izvesti učenici Gimnazije na zatvaranju manifestacije. Tradicionalni festival okuplja sve osnovne škole s područja Gradske opštine Lazarevac, pružajući priliku mladim talentima da pokažu svoje pozorišno umeće. Dubravka Tomić v.d. direktora Studentskog kulturnog centra iz Beograda otvorila je ovogodišnji festival i poželela deci da uživaju i pokažu svoje talente. Dodala je da je ovaj festival jedinstven i da iza njega stoje posvećeni nastavnici i pedagozi koji su premni da deci prenesu svoje znanje i da ih uvedu u svet pozorišta i umetnosti.

Očekuje se da će različiti pristupi, teme i izvođačke veštine učenika pružiti publici uživanje u raznovrsnom pozorišnom iskustvu. Festival ima za cilj da podstiče i kreativnost, timski rad i razvoj scenskih veština među mladima, a doprinosi i širenju ljubavi prema umetnosti među školskom populacijom. Darinka Stanojević čini deo stručnog žirija i poželela je deci da se pre svega igraju i uživaju u danima koji slede.

Zatvaranje festivala obeležiće revijalna predstava koju će izvesti učenici Gimnazije „Zamalo Beograd“. Školski pozorišni festival predstavlja ne samo prostor za izražavanje umetničkih talenata, već i priliku za stvaranje trajnih prijateljstava i uspostavljanje saradnje među školama, unapređujući tako kulturnu scenu u Lazarevcu i okolini.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA