1

Ove nedelje manje zaraženih osnovaca u lazarevačkim školama

Epidemiološka situacija u osnovnim školama na teritoriji Gradske opštine Lazarevac u odnosu na prošlu nedelju nešto je povoljnija, potvrdila je za Gem predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić. U periodu od 27. septembra do 1. oktobra ukupno je 41 učenik bio pozitivan na koronavirus, 5 nastavnika i 4 lica vannastavnog osoblja. Od 4. do 8. oktobra broj pozitivnih đaka je 34, 4 nastavnika su zaražena kao i dva lica zaposlena kao pomoćno – tehničko osoblje.

Osnovna škola u Lazarevcu

Epidemiološka situacija u osnovnim školama tokom ove nedelje nešto je povoljnija u odnosu na prošlu sedmicu, izjavila je predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić. U toku prošle nedelje 41 učenik je bio pozitivan na koronavirus, dok je ove nedelje zaraženo njih 34. Veliki je broj učenika koji se nalaze u izolaciji, dodala je Anđelić i naglasila da je Ministarstvo prosvete donelo odluku da će sve osnovne i srednje škole u Srbiji od ponedeljka 11. oktobra primenjivati prvi model organizacije obrazovno vaspitnog rada.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Anđelić je uputila apel svim roditeljima da ukoliko primete simptome kod svoje dece, da ih ne upućuju u školu.

Verica Anđelić ovom prilikom zahvalila se Gradu Beogradu i Gradskoj opštini Lazarevac na dodeli tableta i laptop računara učenicima od trećeg do šestog razreda kao i prosvetnim radnicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Stepojevca, koji su im uručeni u utorak 5. oktobra.