1

Penzioneri posetili Zlatibor

Penzioneri posetili Zlatibor

Nakon uspešne godine koju je obeležio niz uspešno organizovanih humanitarnih akcija i realizovan program utemeljen na socijalnoj zaštiti i pomoći najstarijima, Udruženje penzionera opštine Lazarevac za svoje najaktivnije članove organizovalo je izlet i svečani ručak na Zlatiboru.

Kako je rekao predsednik Rade Petrović Udruženje penzionera opštine Lazarevac je tu da pomogne gradskoj opštini, centru za socijalni rad i crvenom krstu u zbrinjavanju socijalno najugroženijih i dopuni socijalni program. U ovoj godini biće podeljeno ukupno 450 paketa osnovnih zivotnih namirnica.

Rade Petrović
Rade Petrović

Podelili smo svakoj mesnoj organizaciji i svakom klubu po tri tone uglja, tako da je to zaista jedna cifra. – izjavio je Rade Petrović, predsednik udruženja.

Darko Božić državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede je istakao da će program podrške aktivnostima penzionera sa teritorije grada Beograda i Lazarevca biti nastavljen i u narednom periodu i naglasio značaj udruživanja penzionera u cilju poboljšanja položaja njihovih članova.

Darko Božić
Darko Božić

Možemo ih pohvaliti da su u toku 2017.godine i Udruženje penzionera Lazarevac i Aktiv žena Lazarevac pokazali izuzetno veliku solidarnost da pomognu drugima, onima kojima je pomoć najpotrebnija. Mogu kazati da je iz godine u godinu sve bolji položaj jer su i oni prepoznali da kada odu u penziju, nisu zaboravljeni. – izjavio je Darko Božić, državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede.

Do kraja godine Udruženje penzionera opštine Lazarevac podeliće još 150 humanitarnih paketa za socijalno najugroženije, a organizuje se i tradicionalno veliko druženje 14. decembra u restoranu “Stari mlin“. Uz podršku opštinskih, gradskih i republičkih institucija očekuje se da će i u narednoj godini biti ostvarena uspešna saradnja i realizovan zahtevan program.