1

Počela “Dečija nedelja“ u Lazarevcu

Pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“ počela je tradicionalna manifestacija ‘’Dečija nedelja’’. Manifestacija će trajati do 11. oktobra. Tim povodom osnovnu školu ‘’Dule Karaklajić’’ posetio je zamenik predsednika GO Lazarevac Tomislav Rikanović. Sa decom su se družili  i kapiteni fudbalskog, košarkaškog i rukometnog kluba ‘’Kolubara’’.

Dečija nedelja 1

„Dečija nedelja“ slavi pravo dece da uživaju u detinjstvu i mladosti. To je takođe prilika da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti. Ove godine „Dečija nedelja“ se organizuje na drugačiji način nego inače. Akcenat je na zdravlju i bezbednosti, na prvom mestu dece a potom i svih ostalih učesnika manifestacije. Osnovnu školu ‘’Dule Karaklajić’’ posetio je zamenik predsednika GO Lazarevac Tomislav Rikanović i istakao da je ovo nedelja u kojoj se deca pitaju, daju svoje predloge i sugestije. Nedelja u kojoj glas dece  treba da se čuje.

Decija nedelja 2

Tokom časa fizičkog sa Dulovcima su se družili kapiteni KK ‘’Kolubara’’ Nikola Simić, RK ‘’Kolubara’’ Dušan Nenadić i FK ‘’Kolubara’’ Nikola Vasiljević. Popularni sportisti izazvali su veliko interesovanje najmlađih. Nikola Simić je nekima od njih i trener. FK ‘’Kolubara’’ posebnu pažnju posvećuju radu sa mališanima. Škola fudbala je posebno popularna, a najmlađi ni ovoga puta nisu propustili priliku da se druže sa kapitenom ovog prvoligaša Nikolom Vasiljevićem.

Dečija nedelja 3

U okviru Dečije nedelje posebna pažnja u Lazarevcu biće posvećena deci iz područnih škola. Posetiće ih popularni dečiji pisci, a predstave će odigrati i glumci ‘’Puls Teatra’’. Učenici OŠ ‘’Vojislav Voka Savić’’ posetiće Modernu galeriju, a mališani iz Malih Crljena će u svoje školsko dvorište zasaditi sadnice voća.