1

Počela prijava za vakcinaciju na portalu e-Uprava

Na portalu e-Uprava otvoren je poseban formular za iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv kovida 19.Građani Srbije koji žele da se vakcinišu mogu putem tog formulara da odaberu koju vakcinu žele da prime, ali i da navedu da li imaju neko od hroničnih oboljenja.

Građanima Srbije je putem sajta imunizacija.euprava.gov.rs omogućeno da pokažu interesovanje za vakcinaciju protiv kovida 19. Za popunjavanje formulara nije potrebno imati otvoren nalog na portalu e-Uprava.

Kada se pristupi sajtu, potrebno je popuniti formular osnovnim podacima – matični broj (JMBG), ime i prezime, adresa elektronske pošte i broj mobilnog telefona. Postoji i polje za fiksni telefon koje nije neophodno popuniti. U formular nije potrebno uneti adresu stanovanja. Nakon toga, potrebno je odabrati opštinu na kojoj građanin želi da primi vakcinu.

Građani koji žele određeni tip vakcine, mogu da odaberu vakcine „Fajzera“ i „Bionteka“ ali i „sputnjik“, koje se već upotrebljavaju u Srbiji, ali i vakcine koje i dalje nisu dostupne u našoj zemlji – „Sinofarmova“, „Modernina“ i „Astra-Zenekina“. Nakon odabira vakcine, odgovara se na pitanje o specifičnim oboljenjima. Ukoliko imate specifična oboljenja, od vas će se tražiti podatak o tome o kom oboljenju je reč.