1

Počela rekonstrukcija ulica Svetog Save i Orašačke

U skladu sa planiranim ekipe preduzeća “Šumadija put“ izvode radove na rekonstrukciji ulica Svetog Save i Orašačkoj u Lazarevcu. Investitor je Grad Beograd. Član veća GO Lazarevac zadužen za bezbednost u saobraćaju Aleksandar Bulatović najavio je i početak radova na rekonstrukciji centralnih raskrsnica u gradu.

U centralnom delu Lazarevca počeli su radovi na rekonstrukciji kolovoznog zastora i trotoara u ulici Svetog Save i Orašačkoj. Investitor je Grad Beograd, a radove izvodi preduzeće ‘’Šumadija put’’. Rok za završetak radova u ulici Svetog Save je 15. jun, a Orašačke 15. jul.

U najskorijem roku očekuje se i početak radova na rekonstrukciji glavnih gradskih raskrsnica. Cilj je da se koliko je to moguće izbegnu saobraćajne gužve.

Ovih dana počeće i nova faza u rekonstrukciji ulice Kralja Petra a do kraja meseca biće završeni radovi na pešačkoj zoni, odnosno završetu popločavanja dela koji spaja Karađorđevu i ulicu Kralja Petra.

U seoskim mesnim zajednicama je od početka građevinske sezone asfaltirano 20 putnih pravaca. Loši vremenski uslovi tokom maja usporili su dinamiku realizacije planiranih poslova, ali kako je rekao Bulatović radovi će biti intenzivirani. Do kraja godine biće prema prioritetu asfaltirano 40 saobraćajnica, u svakoj mesnoj zajednici po jedna.