1

Položeni venci na spomenik stradalim borcima u ratovima devedesetih

U znak sećanja na 13. oktobar, dan kada je  poginuo prvi borac sa područja opštine Lazarevac, tokom ratova devedesetih godina, na spomen obeležja u centru Lazarevca vence i cveće položili su predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida, opštine Lazarevac, rodbina i prijatelji 13 boraca sa teritorije opštine Lazarevac. Tim povodom služen je parastos i položeni su venci na spomenik palim borcima.

Parastos palim borcima ratova devedesetih

Polaganjem venaca i parastosom koji je služen kod spomenika stradalim borcima opštine Lazarevac u ratovima od 1990. do 1999. godine, Udruženje ratnih vojnih invalida odalo je poštu stradalim mladićima tokom devedesetih godina.

Pomen borcima devedesetih

Predsednik ovog udruženja Vladan Milosavljević izjavio je da je osnovna ideja da se žrtva boraca sa teritorije opštine Lazarevac, koji su za slobodu Srbije dali živote, nikada ne zaboravi. Zahvalio se rukovodstvu opštine Lazarevac i svima koji podržavaju rad udruženja.

Događaju su pored prijatelja, rodbine i članova Udruženja ratnih vojnih invalida, prisustvovali članovi Veća opštine Lazarevac Nenad Bačanac i Zoran Živanović.