1

Poseta 42. Međunarodnom sajmu turizma

U Beogradu se od 20. do 23.  februara 2020. godne održava 42. Međunarodni sajam turizma, simbolično nazvan „Put pod noge“.

SAJAM ŠETNJA

U Hali 4. Beogradskog sajma predstavljena je domaća turistička ponuda između ostalih nalazi se i štand opštine Lajkovac. Promocija arheološkog lokaliteta „Anine“, etno turističkog kompleksa Markova Crkva, ali i brojnih istorijskih znamenitosti privukla je pažnju posetilaca sajma.

LAJKOVAC STAND

Pod sloganom „Mionica je mesto sa dušom“ na ovogodišnjem sajmu predstavila se opština Mionica. Mionica je imala upečatljiv nastup promovišući etno turizam, banju „Vrujci“ ali i Muzej kamena i čaja, Tkački dvor, kuću Živojina Mišića u Struganiku.

OPŠTINA MIONICA

Najmanje 100 hiljada Srba koji su već uzeli svoje vaučere ali i 60 hiljada koji će tek preuzeti svoj odmor planiraju u Srbiji. Na svom štandu Specijalna bolnica za rehabilitaciju Prolom Banja predstavila je Prolom Banju i Lukovsku banju.

LUKOVSKA BANJAWellness centar Prolom Banje predstavlja ekskluzivni kompleks u kome se na prirodan način postiže balans tela, uma i duha.

PROLOM BANJA

Iz godine u godinu sve popularnija je Atomska banja. Povoljni klimatski uslovi povoljni su za lečenje i prevenciju brojnih oboljenja.

ATOMSKA BANJA

Prva vazdušna banja u Srbiji, Banja Ivanjica sa Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju namenjena je svima koji žele boravak u ekološkoj zoni, prvom rezervatu biosfere u našoj zemlji.

BANJA IVANJICA Jedna od najvećih štandova na sajmu turizma pripao je Sokobanji koja ima tradiciju od preko 180 godina bavljenja organizovanim turizmom. Suština njene magične privlačnosti leži u prirodnom bogatstvu i različitosti predela i brojnim kulturno istorijskim spomenicima.

IGRAČICE

Izlagači su posetioce dočekali sa popustima koji se, zavisno od destinacije, vrste smeštaja i broja noćenja, kreću od pet do 50 odsto.