1

Pošta Srbije upozorila građane da su se pojavili lažni kuriri

Pošta Srbije je upozorila da se nepoznata lica lažno predstavljaju kao kuriri Post ekspresa ili drugih kurirskih službi i pokušavaju građanima kod kuća da uruče pošiljke uz naplatu određenog iznosa.

Pošta Srbije obaveštava građane da prilikom preuzimanja i plaćanja pošiljaka na kućnoj adresi budu dodatno oprezni, da obrate posebnu pažnju i vode računa o prepoznatljivim obeležjima kurirskih uniformi i dostavljača, jasnim obeležjima dostavnih vozila, kao i o standardnoj ambalaži ekspres pošiljke.

Pošta je pozvala građane da u slučaju bilo kakve nedoumice ili sumnjivog pokušaja uručenja Post-ekspres pošiljke pozovu Kontakt centar Pošte Srbije na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788, kako bi se ista proverila.

Takođe, ukoliko je to moguće, fotografišite sumnjivo dostavno vozilo, zapišite podatke i svakako prijavite svaki sumnjivi pokušaj Ministarstvu unutrašnjih poslova. Sve relevantne službe u Pošti Srbije pojačano prate situaciju na terenu, prikupljaju i obrađuju podatke prema prijavama građana, proveravaju brojeve pošiljaka na koje korisnici imaju sumnju i zloupotrebe prijavljuju Ministarstvu unutrašnjih poslova, navedeno je u obaveštenju Pošte.