1

Potpisan sporazum Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Lazarevac

U sali predsedništva Gradske opštine Lazarevac potpisan je sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja za 2021. godinu između Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Beograd i Gradske opštine Lazarevac. Predmet ovog sporazume je uređenje međusobnih obaveza između opštine Lazarevac i Nacionalne službe za zapošljavanje, a u vezi sa učešćem Gradske opštine u finansiranju i realizaciji mera politike zapošljavanja ua ovu godinu. Predsednik opštine Bojan Stević izrazio je zaovoljstvo potpisanim ugovorom i podsetio da je prošle godine sedam mladih preduzetnika pokrenulo spopstveni biznis.

Stević i Knežević

Sporazum između Gradske opštine Lazarevac i Nacionalne službe za zapošljavanje o realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja za ovu godinu potpisan je u sali predsedništva. Potpisanim sporazumom zadovoljan je predsednik opštine Bojan Stević koji je izrazio nadu da će se veliki broj mladih odazvati pozivu i podsetio da je prošle godine, zahvaljujući ovom sporazumu, sedam mladih sugrađana pokrenulo spostveni biznis.

Potpisivanje sporazuma u opštini Lazarevac

Zamenik direktora beogradske Službe za zapošljavanje  Siniša Knežević istakao je da Lazarevac, zajedno sa opštinama Mladenovac i Zvezdara, spada u one lokalne samouprave koje svake godine učestvuje u ovom projektu. On je naglasio da će ovim sporazumom pet mladih ljudi započeti sopstveni biznis.

Kovačević je licima koja pokrenu spostveni biznis poželeo da nikada više ne budu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Zahvalio se opštini Lazarevac na nastavku uspešne saradnje u cilju smanjenja broja nezaposlenih.