1

Predsednik GO Lazarevac o saniranju posledica od poplava

Na teritoriji GO Lazarevac evakuisano je 34 domaćinstva, istakao je predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić i istakao da je najvažnije da nema ljudskih žrtava, čak ni lakših povreda. Kako je Sinđelić istakao, u toku je sanacija pričinjene štete a na terenu su već službe zoohigijene. Ugrožena područja na teritoriji GO Lazarevac obišli su predstavnici Vlade Srbije i Grada Beograda.

Štabovi za vanredne situacije GO Lazarevac i Grada Beograda su preduzeli sve neophodne mere u cilju zaštite ljudi i objekata, a zahvaljujući pravovremenoj reakciji sprečene su ljudske žrtve. Po rečima predsednika GO Lazarevac Bojana Sinđelića u narednim danima biće preduzete sve mere u cilju sanacije svih posledica.

Bojan-Sinđelić

Ugrožena područja obišli su predstavnici Vlade Srbije i Grada Beograda i potvrdili podršku na svim nivoima u cilju sanacije pričinjene štete.

Aktivnosti na sanaciji oštećenja putne infrastrukture su već počele kako bi se ponovo stvorili svi neophodni uslovi za nesmetan život građana.

U ugroženim područjima od ranog jutra dežuraju cisterne sa vodom za piće, takođe građanima je na raspolaganju i tehnička voda za čišćenje domaćinstava, na terenu su i predstavnici Crvenog krsta Lazarevac, pored vode za piće i hrane obezbeđena su ćebad, suva odeća i obuća, i tako će biti sve dok se ne saniraju sve posledice nevremena istakao je Sinđelić.