1

Predsednik opštine Bojan Stević o planiranim projektima u narednoj godini

U ponedeljak 26. decembra biće održana sednica Gradske skupštine na  kojoj će se naći predlog budžeta Grada i gradskih opština za 2023. godinu. Gradonačelnik je rekao da će budžetom za narednu godinu svim opštinama biti vraćen novac i budžet iz perioda pre korone, tako da će opštinski budžeti biti veći nego ikada. Okvirni budžet opštine Lazarevac za narednu godinu biće milijardu i 233 miliona dinara a deo sredstava za kapitalne projekte biće obezbeđen preko investicija, kaže predsednik opštine Bojan Stević.

skupština Grada

Zahvaljujući investicijama koje će opština dobiti iz Grada, biće završen drugi deo ulice Janka Stajčića, ulica Vuka Karadžića u dužini od 2,7 kilometara, ali i kompletna kanalizacija u MZ Zagorka Dragović, MZ Petka i Crnim barama. Obezbeđen je i novac za izgradnju veletržnice ali i 440 miliona dinara za uređenje saobraćajnica i seoskih puteva na kojima se odvija javni saobraćaj, kaže predsednik opštine Bojan Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Posebno me raduje što je opredeljen i novac za kompletnu rekonstrukciju kripte hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija, kaže Bojan Stević i dodaje da će taj prostor imati potpuno nov izgled i da će biti uređen i prostor ispred hrama sve do Glavne ulice.

Novac će biti obezbeđen i za zamenu stolarije u osnovim školama „Dule Karaklajić“ i „Knez Lazar“ ali i na Gimnaziji, koja će pored nove stolarije dobiti i fasadu. Radiće se i rekonstrukcija stare zgrade opštine, kaže Stević.

Na pitanje novinara da li će i lazarevačka deca imati od sledeće godine besplatne udžbenike i  vrtić, Stević kaže da ako je gradonačelnik Šapić najavio da će od sledećeg 1. septembra svi beogradski osnovci i srednjoškolci imati besplatne udžbenike i vrtić, to tako i biti.

U narednoj godini Grad Beograd izdvojio je i veći budžet za sport i kulturu.

Stević je dodao i da većina sugrađana zamera što podzemna garaža kod opštine nije završena i da on razume što su građani nezadovoljni, ali da to nije u nadležnosti opštine već izvođača radova, kao i da su sredstva obezbeđena preko Direkcije za građevinsko zemljište Grada Beograda.