1

Predsednik opštine obišao pčelinjak Bogdana Jankovića

Ščele-4
U cilju podrške mladim pčelarima, predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima obišao je pčelinjak Bogdana Jankovića, koji je iz opštinskog budžeta dobio pet košnica sa rojevima.

Sinđelić je najavio nastavak realizacije programa podrške razvoju poljoprivrede na teritoriji naše opštine i pozvao naročito mlade da obezbede svoju egzistenciju ili dodatni izvor zarade kroz ulaganje u poljoprivredu.

Pružajući punu podršku mladima ali i svim ostalim poljoprivrednicima koji ulaganjem u ovaj sektor kroz korišćenje podsticaja iz gradskog, opštinskog i republičkog budžeta žele da unaprede i razviju svoju proizvodnju sa ciljem da u budućnosti u ovom sektoru otvore i nova radna mesta predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić je naglasio da će sredstva za ovu namenu iz godine u godinu biti sve veća.

Bojan-SIndjelić
Bojan Sinđelić

Za pčelare početnike GO Lazarevac je organizovala besplatnu školu, košnice i rojeve, kao i podršku prilikom aplciranja za podsticajna sredstva Grada Beograda.

GO Lazarevac je iz svog budžeta izdvojila milion dinara, pomažući tako 20 mladih pčelara sa po pet košnica sa pripadajućim rojevima.
Predsednik Saveta za poljoprivredu GO Lazarevac Aleksandar Rakić izrazio je zadovoljstvo do sada postignutim rezultatima i naglasio da je najbitnija podrška razvoju poljoprivrede kako bi se zadovoljili najsavremeniji standardi proizvodnje i prerade proizvoda.
Bogdan Janković se pčelarstvom bavi dve i po godine, trenutno ima 25 košnica, a njegov cilj je da razvojem pčelinjaka obezbedi pristojnu egzistenciju za sebe i svoju porodicu.

Pčele-1

Kako je najavljeno krajem avgusta ili početkom septembra GO Lazarevac raspisaće javni poziv za subvencionisanu nabavku sertifikovanog sadno materijala. Subvencionisana nabavka sadnica je u okviru programa podrške poljoprivrede GO Lazarevac.