1

Predsednik Vučić obišao površinski otkop Radljevo-Sever

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je novootvoreni površinski otkop Radljevo-Sever u okviru rudarskog basena „Kolubara“. Novootvoreni površinski otkop Radljevo-Sever će snabdevati termoelektrane „Kolubara B“ i „Nikola Tesla A“ u Obrenovcu. Novi kop „Kolubare“ garantuje snabdevanje ugljem za narednih 60 godina i rast u proizvodnji uglja 5,3 odsto. Rudarima je poručio da je uveren ne samo da će sačuvati svoj posao, već i da će imati veća primanja.

Kop Radljevo
Kop Radljevo

Aleksandar Vučić je rekao da će prvi ugalj iz ovog kopa biti iskopan 2022. godine, a gotovo 500 miliona evra biće uloženo. Time će, ističe, biti garantovano snabdevanje ugljem za narednih 60 godina.

Rudari kop Radljevo

Zahvalio je rudarima na ogromnom trudu i radu. Za njih nema kiše, sunca, snega – uvek mora da se radi. Struju koristimo a ni ne pitamo se koji su to ljudi koji nam to omogućavaju, naveo je predsednik.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Ministar energetike Aleksandar Antić je zahvalio radnicima koji ne štede ni sebe ni svoje zdravlje kako bi Srbija imala sigurno snabdevanje. „Održali smo redovnu proizvodnju u teškim uslovima, uveli smo rad u tri smene i imali sigurno snabdevanje svim ključnim energentima“, rekao je Antić. Istakao je da je sa današnjim danom ostvaren rast od 5,3 odsto u proizvodnji uglja u odnosu na prethodnu.

Aleksandar Antić
Aleksandar Antić

Vučić je rekao da sada mora zajedničkim snagama da se uđe u ekonomski oporavak zemlje i da pokušamao da iskoristimo naše potencijale.

Rotorni bager točak

„Ako sa mnogo entuzijazma i energije uloži u to, uveren sam da ćemo biti najbolji u Evropi, a to zavisi samo od nas. Sve evropske i svetske institucije govore da će Srbija lakše podneti krizu nego drugi. Zato hoćemo da investiramo u puteve i pruge, domove zdravlja i bolnice. Sada se pokazalo koliko su nam prethodna ulaganja bila važna“, ukazao je Vučić.