1

Predstavnici opštine Lazarevac, Lajkovac i Ljig položili vence na spomen obeležja u Ćelijama, Vrače brdu i Županjcu

Povodom 108 godina od Kolubarske bitke, predstavnici opština Lazarevac, Lajkovac i Ljig položili su vence na spomen obeležje u Hramu Svetog Georgija u Ćelijama. Rukovodstvo tri opštine vence je položilo i na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrače Brdu. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević izjavio je da polaganjem venaca iskazujemo poštovanje srpskim ratnicima koji su dali svoje živote za slobodu zemlje. Kolubarska bitka jedna je od najvećih pobeda srpske vojske u Velikom ratu a vojne strategije koje su tada primenjivale naše vojskovođe izučavaju se na mnogim školama u inostranstvu, kaže Stević.

Manastir Ćelije

Povodom 108. godišnjice Kolubarske bitke, predstavnici opština Lazarevac, Lajkovac i Ljig položili su vence na spomenik u Hramu Svetog Georgija u Ćelijama. Predstavnici tri opštine, na čijim teritorijama je vođena Kolubarska bitka, svake godine na ovaj dan polaganjem venaca odaju počast srpskim junacima. O njihovom junaštvu nepotrebno je govoriti ali se njihova herojska dela nikada ne smeju zaboraviti, kaže Bojan Stević, predsednik lazarevačke opštine.

Bojan Stević
Bojan Stević

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević pozvao je sugrađane da 15. decembra prisustvuju državnoj ceremoniji obeležavanja 108 godina Kolubarske bitke koja će početi polaganjem venaca u kripti hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija.

Polaganje venaca Vrače brdo

Predsednici opština Lazarevac, Lajkovac i Ljig vence su položili i na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrače brdu. Predstavnici opštine Lazarevac položili su vence i na spomenik Kolubarskim ratnicima u Županjcu, koji je podignut 2014. godine.