1

Preko 200 poljoprivrednih gazdinstava ostvarilo podsticaje Grada Beograda

Na Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede, koji je raspisao Sekretarijat za privredu Grada Beograda, prijavio se rekordan broj poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Gradske opštine Lazarevac. Preko 200 poljoprivrednih gazdinstava ostvarilo je neki vid podsticaja a preko 60 miliona iz gradskog budžeta biće usmereno poljoprivrednicima iz Lazarevca. Nenad Bačanac, član Veća GO Lazarevac zadužen za poljoprivredu, kaže za RTV GEM da je će u narednom periodu biti uručen 21 traktor, da će stočari u Lazarevcu dobiti 230 ovaca, kao i 15 junica a da je 41 poljoprivredno gazdinstvo podsticaje ostvarilo u oblasti pčelarstva.

Dodela traktora

I ove godine najveći broj broj ostvarenih podsticaja je za nabavku priključne mehanizacije. U narednom periodu poljoprivrednicima iz Lazarevca biće uručen 21 traktor, 10 prikolica, šest rotofreza, čak 11 kosačica, sejalice, plugovi, drljače i druge priključne mašine. U oblasti pčelarstva 41 gazdinstvo dobiće podsticaj a četiri domaćinstva dobiće plastenike. Ova godina je rekordna po broju ostvarenih podsticaja a GO Lazarevac je najviše podsticaja ostavrila na ovom Javnom pozivu, kaže Nenad Bačanac, član Veća GO Lazarevac.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Bačanac kaže da su u toku i pregovori za upotrebu rekultivisanog zemljišta, koje bi se davalo u zakup poljoprivrednicima kako bi na tom zemljištu mogli da podignu zasade.

Preko 60 miliona dinara biće izdvojeno iz budužeta Grada Beograda za posticaje koji su dodeljeni lazarevačkim poljoprivrednicima. Naše proizvođače ne zanimaju brojke, zanima ih da im pružimo pomoć i podršku, kaže Bačanac i dodaje da će ove godine zanačajan deo novca biti usmeren i na plasteničku proizvodnju.

plastenici

Za sve dodatne informacije poljoprivredni proizvođači mogu da se obrate Kancelariji za poljoprivredu, na broj telefona 011 – 8126 991, koja im je uvek na raspolaganju kako bi im pružila savete ali i pomogla u prikupljanju dokumentacije, kaže Bačanac i napominje da je i platforma E-agrar u značajnoj meri pomogla da naši poljoprivrednici još lakše ostvare podsticaje.