1

Preko 30 000 naslova u biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Velikim Crljenima na raspolaganju čitaocima

Ogranak biblioteke „Dimitrije Tucović“ u Velikim Crljenima ima tradiciju dugu 70 godina, sa velikim fundusom knjiga čiji broj iznosi preko 30 000 naslova. Ipak, mala posećenost čitalaca i slaba zainteresovanost čine dugogodišnji problem ove ustanove, izjavila je za GEM, radnik biblioteke Gordana Matić.

Dugogodišnji problem biblioteke u Velikim Crljenima je mali broj čitalaca koji broji oko 150 članova. Ova biblioteka poseduje mnogo knjiga i postoji već 70 godina. Gordana Matić apeluje ovim putem na građane da od 8 do 15 časova dođu da uživaju u čarima najrazličitijih žanrova knjiga kojima ova ustanova obiluje.

Gordana Matić
Gordana Matić

Gordana je izjavila da joj je izuzetna čast što je njihova sugrađanka Slađana Simić održala promociju njene druge zbirke poezije i proze baš u njihovoj biblioteci.

Za vreme pandemije korona virusa nije bilo puno čitalaca a jedan od razloga je i što im je bilo skraćeno radno vreme.

Pored malog broja čitalaca, manjak prostora, računara i polica su još neki od problema ove ustanove. Gordana Matić poziva sve građane da više posećuju biblioteku i nada se da će u skorije vreme rešiti neki od dugogodišnjih problema koji ometaju rad ustanove.