1

„Priča o valjušku“ – nova radionica Dušana Rajšića

„Priča o valjušku“ pisca Brane Cvetkovića bila je motiv i podstrek da akademski vajar Dušan Rajšić osmisli novu radionicu.

Valjušak

Deca, učesnici radionice, koja će bojiti rekvizite, uz zanimljivu interpretaciju Dušana Rajšića, kroz puno zgoda i nezgoda, saznaće šta se sve deslio valjušku onog trenutka kad je pobegao sa kuhinjskog prozora i krenuo u svet.

„Priča o valjušku“ Brane Cvetkovića samo je jedna u nizu dečijih knjiga koja je namenja najmlađem uzrastu i koja nosi pouku vrednu pažnje. Brana Cvetković je svakako jedan od najvrednijih dečijih pisaca. Dušan Rajšić je na molbu jedne devojčice, koja voli „Priču o valjušku“, osmislio  kreativnu radionicu.

Dušan Rajšić
Dušan Rajšić

Lonac, baka, deka, valjušak i životinje, koje su uobičajene za dečije priče, glavni su junaci nove Rajšićeve postavke.

Priča o valjušku

Nova radionica, kao i sve prethodne, krije pouku za mališane koji sa velikom radošću slušaju i uživaju u radu sa ovim umetnikom, koji dodaje da sve što radi i stvara, isključivo radi iz ljubavi.

„Priča o valjušku“ biće realizovana nakon povratka sa raspusta a u njoj će pored umetnika uživati i mnogobrojna deca, koja će imati priliku da čuju možda i nepravedno zaboravljenu priću o radoznalom junaku valjušku.