1

Prikupljeno 97 jedinica krvi na 29. akciji Ujedinjenih za Lazarevac

U organizaciji Udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ održana je 29. po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi na kojoj je prikupljeno 97 jedinica ove dragocene tečnosti. Akcija je organizovana u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije. Na prethodnim akcija ovog udruženja prikupljeno je više od 4000 jedinica krvi. Trenutno su stabilne rezerve krvi, na dvodnevnom nivou, a iz Instituta apeluju da se svi građani uključe u ovakve akcije kako bi se obezbedile četvorodnevne zalihe krvi.

U Udruženju građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ održana je već 29. po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja je ponovo pokazala izuzetnu solidarnost i humanost naših sugrađana. Predstavnici UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ ističu da su se ponovo okupili kako bi pružili svoj doprinos neophodnim zalihama ovog dragocenog resursa.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, akcija je protekla uspešno, a prikupljeno je ukupno 97 jedinica krvi. Ova izuzetna podrška zajednice već se uklapa u niz prethodnih akcija koje su ostvarile impresivnih više od 4000 jedinica krvi. To je jasan pokazatelj velike solidarnosti i spremnosti naših sugrađana da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Trenutno, rezerve krvi su stabilne na dvodnevnom nivou. Međutim, Institut za transfuziju krvi Srbije apeluje na sve građane da se aktivno uključe u ovakve akcije kako bismo obezbedili četvorodnevne zalihe krvi. Važno je da održimo kontinuitet i osiguramo da naše zalihe budu dovoljne u slučaju hitnih situacija ili potreba za lečenjem pacijenata, kaže Dušan Serfimović iz Instituta.

Nijedan gest nije premali kada je u pitanju spašavanje ljudskih života, a vaša jedna jedinica krvi može napraviti ogromnu razliku u životu nekog ko se bori za zdravlje.