1

Projekat „Noćne akcije“ i u Lazarevcu

U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja na putevima, na platou kod Rudarske česme predstavljen je projekat „Noćne akcije“. Cilj ovog projekta je povećanje bezbednosti kod mladih, pešaka i biciklista. U pitanju su tri najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju u uslovima smanjene vidljivosti, izjavila je Svetljana Miljuš, pomoćnica direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Projekat Noćne akcije

Na platou kod Rudarske česme Agencija za bezbednost saobraćaja na putevima predstavila je projekat „Noćne akcije“, čiji je cilj povećanje bezbednosti kod mladih, pešaka i biciklista. To su tri najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju u noćnim uslovima, pojasnila je Svetlana Miljuš, pomoćnica direktora Agencije za bezbednost saobraćaja. Akcija se sprovodi u 20 lokalnih samouprava.

Projekat Noćne akcije

Akciju je pozdravio predsednik Saveta za bezbednost u saobraćaju Gradske opštine Lazarevac Ivan Živković. On je rekao da će kontrola saobraćajne policije na rizična mesta za pešake, u ulici Dula Karaklajića kod Nisove pumpe, kao i na raskrsnici ulica Dimitrija Tucovića i Dula Karaklajića, deliti promotivne materijale.

Ivan Živković
Ivan Živković

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja kažu da će i ubuduće nastaviti sa svojim preventivno – promotivnim aktivnostima ka svim ciljnim grupama, u cilju poboljšanja bezbednosti u saobraćaju.