1

Promocija knjige “Zašto ćutiš Srbijo?“ u Lazarevcu

Knjiga „Zašto ćutiš Srbijo?“ o istorijskim događajima na prostoru КIM 1998. i 1999. godine  autora Stevana Đurovića i Jugoslava Petrušića predstavljena je u Modernoj galeriji.

knjiga naslov

Knjiga sadrži sažete dokumentovane dokaze o događajima na Кosovu i Metohiji koji su javno publikovani i čak korišćeni u sudskim procesima. Najveći deo izvora i dokumenata potiče od stranih obaveštajnih službi i zaplenjenih dokumenata kao i svedočenja zarobljenih terorista.

Sa ciljem da se izbore za istinu ali i da budućim generacijama ostave štivo o istinitim događajima tokom ratnih dešavanja na Kosovu i Metohiji Jugoslav Petrušić i Stevan Đurović sakupili su brojne podatke i napravili knjigu “ Zašto ćutiš Srbijo“. Dokazi i dokumenti su priloženi u delu, reč je o autentičnim arhivskim izvorima, faksimilima i dokazima, fotografijama, tabelama i prikazima. Reč je o materijalu koji je temeljno prikupljan a pojedini dokumenti potiču od stranih obaveštajnih službi.

promocija

S obzirom da je reč o aktuelnoj tematici, dešavanja na Kosovu krajem devedesetih godina, imaju uticaja i na aktuelna dešavanja kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori. Činjenice iznete u ovom delu imaju za cilj i da upozore da se istorija ne ponovi.