1

Prvi dan sindikalnih izbora

Prvi dan sindikalnih izbora
Biračka mesta za izbor sinidikata radnika “Elektroprivrede Srbije“ otvorena su u šest časova i trajaće do 20 časova 14. decembra. Radnici po prvi put biraju svoje predstavnike na nivou čitavog EPS-a, sa zajedničkom listom i jednim nosiocem.

Svaka jedinica ili celina u EPS-u biće zastupljena među kandidatima za poverenike, a da pri tome svi imaju piramidu upravljanja i jednog nosioca liste. Prema preseku izborne komisije u 16 časova na biralište je izašlo preko 52 odsto zaposlenih, odnosno  7114.

Na ovim izborima Sindikat radnika EPS-a izašao je jedinstveno, sa formiranom jedinstvenom listom, čiji su nosioci Milan Đorđević predsednik sindikata EPS-a i Miodrag Ranković predsednik Sindikalne organizacije „Kolubara“. Predsednik sindikata EPS-a Milan Đorđević, glasao je na biračkom mestu broj 9 na površinskom kopu “Polje B“ i izrazio svoje zadovoljstvo regularnim tokom izbora i brojem izašlih glasača.

Prvi dan sindikalnih izbora

Očekujem veliku izlaznost u skladu sa onim što smo i pričali. Meni kao nosiocu liste na nivou sindikata EPS-a je najvažnije da sve protekne u najboljem redu, da sve bude ispravno – naglasio je Đorđević.

Predsednik sindikata EPS-a glasao je zajedno sa rukovodstvom površinskog kopa “Polje B“, Direktor ovog ugljenokopa Srđan Alimpijević ukazao je na značaj ovih izbora. Kandidat za glavnog poverenika sindikata na kolubarskom ugljenokopu “Polje B“ zahvalio se kolegama na podršci.

U društvu svojih kolega na biračkom mestu u novoj upravnoj zgradi “Pomoćne mehanizacije“ glasao je predsednik Sindikalne organizacije “Kolubara“ Miodrag Ranković. Goran Žarković kandidat za glavnog sindikalnog poverenika u Pomoćnoj mehanizaciji naglasio je podršku sindikata u procesu modernizacije i izgradnje novih objekata.

Suština je da svaki član glasa direktno za svakog kandidata, a za uspeh izbora i njihov legitimitet neopodna je većinska podrška članstva. Konačni rezultati biće poznati u najkraćem mogućem roku, sat vremena nakon zatvaranja izbornih mesta.