1

PU „Rakila Kotarov Vuka“ obeležila 60 godina od osnivanja u restoranu „Prestiž“

Predškolska ustanova „Rakila Kotarov Vuka“ u restoranu „Prestiž“ obeležila je  60 godina od osnivanja. U prigodnom programu koji su pripremili zaposleni u ovoj ustanovi predstavljen je rad sa decom, ali i pojedinačno zaduženje svakog zaposlenog, koji je važna karika u lancu ove ustanove. Prvi vrtić u Lazarevcu otvoren je 15. septembra 1963. godine u stambenoj zgradi u koloniji Rudarskog basena Kolubara. Na svečanosti su dodeljene zahvalnice i pokloni zaposlenima, kao i saradnicima ove ustanove.

Sonja Živković i Marina Milovanović

Već šest decenija sa uspehom PU „Rakila Kotarov Vuka“ vaspitava i obrazuje decu na teritoriji GO Lazarevac. Osnovana je 15. septembra 1963. godine i danas ima preko 90 vaspitnih grupa a pored objekata u gradu, obavlja i delatnost u seoskim mestima, na teritoriji gradske opštine Lazarevac, kroz rad celodnevnog boravka i pripremnog predškolskog programa.

U restoranu „Prestiž“ organizovana je svečanost povodom jubileja na kojem je direktorka Sonja Živković uručila zahvalnice i priznanja istaknutim pojedincima za doprinos koji pružaju u radu sa decom ali i na dobrom predstavljanju ustanove, kao i saradnicima bez kojih rad vrtića ne bi bio moguć.

Igor Raičević, gradski podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu prisustvovao je svečanosti povodom obeležavanja jubileja i zahvalio zaposlenima u ovoj ustanovi na teškom i odgovornom poslu koji svakodnevno obavljaju. Znam da ovaj poziv niste izabrali zbog novca ali svakako je važno da za svoje zasluge dobijete povećanje, rekao je Raičević.

Igor Raičević
Igor Raičević

Prigodnim programom, koji se sastojao od plesa vaspitača, muzičke numere i recitala, zaspoleni u PU „Rakila Kotarov Vuka“ ovoj svečanosti dali su posebnu notu i u duhu šezdesetih na pravi način obežeili prvih šest decenija rada ove značajne ustanove u našem gradu.