1

Puls teatar obeležio 15. rođendan

Prvo prigradsko pozorište Puls teatar obeležilo je 15 godina od osnivanja profesionalnog teatra i 26 godina kontinuiranog pozorišnog života u Lazarevcu. Tim povodom poklonici scenske umetnosti imali su priliku da pogledaju izložbu kostimografskih skica koja je otvorena u galeriji „Simonida” Centra za kulturu Lazarevac, a autorka postavke je Sonja Кotorčević. Nakon otvaranja izložbe na sceni Centra za kulturu odigrana je premijerno obnova pozorišne predstave „Ukokaj moga muža” po tekstu Alda Nikolaja u režiji Lilijane Ivanović a u glumačkoj podeli Mihaela Stamenković, Danilo Petrović i Darko Bjeković. Direktorka pozorišta Ivana Nedeljković uručila je i godišnje nagrade za afirmaciju pozorišta Aleksandru Kariću i Vladislavu Miliću.

Povodom obeležavanja 15 godina od osnivanja profesionalnog teatra i 26 godina kontinuiranog pozorišnog života, Prvo prigradsko pozorište Puls teatar u Lazarevcu organizovalo je koktel za saradnike, ljubitelje pozorišta i sve zaposlene. Poklonici scenske umetnosti imali su priliku da uživaju u izložbi kostimografskih skica u galeriji „Simonida“ Centra za kulturu Lazarevac, čiji je autor Sonja Kotorčević.

Otvaranje izložbe bilo je preteča premijerne obnove pozorišne predstave „Ukokaj moga muža“, po tekstu Alda Nikolaja, u režiji Lilijane Ivanović. Glumačku podelu čine Mihaela Stamenković, Danilo Petrović i Darko Bjeković, čime su oživeli ovu klasiku na sceni Centra za kulturu.

Tom prilikom, direktorka pozorišta Ivana Nedeljković uručila je godišnje nagrade za afirmaciju pozorišta Aleksandru Kariću i Vladislavu Miliću, čime su istaknuti doprinosi ovih umetnika u razvoju i promociji pozorišne scene u Lazarevcu. Bogata istorija i doprinos Prvog prigradskog pozorišta Puls teatar lokalnoj kulturnoj sceni a i šire, svakako će ostati upamćeni a svaka nova predstava, očekuje se s nestrpljenjem kao i nagrade koje ovo pozorište donosi u naš grad.