1

Puls teatar obeležio Dan pozorišta

Prvo prigradsko pozorište Puls teatar obeležilo je večeras Dan pozorišta. Tim povodom u galeriji „Simonida“, Centra za kulturu Lazarevac otvorena je tradicionalna godišnja izložba kostimografskih i scenografskih rešenja predstava Puls teatra. Autorke ove izložbe su Sonja Kotorčević, Tatjana Milošević i Ana Kolbjanova. Izložba je otovrena do subote 20. februara.

Izložba skica Puls teatra

Prvo prigradsko pozorište Puls teatar obeležilo je dvanaest godina uspešnog postojanja, tokom kojih su odigrane mnogobrojne predstave kako za decu tako i odrasle. Glumci Puls teatra mogu se pohvaliti velikim brojem uglednih priznanja koja su u proteklih dvanaest godina redovno stizala na račun svih zaposlenih u Prvom prigradskom pozorištu. Iako je bilo u planu da se na rođendan Puls teatra izvede i predstava, ona je izostala zbog epidemioloških mera. Na izložbi su prikazane skice za predstave „Lavina“ i „Srebrni car“.

Skice kostima Puls teatra

I pored pandemije koronavirusa, Prvo prigradsko pozoriše Puls teatar trudilo se da, koliko je to moguće, u ovim uslovima, radi na novim predstavama i ostvaruje saradnju i sa drugim institucijama kulture.

Izložbu kostimografskih i scenografskih kostima Puls teatra, čije su autorke Sonja Kotorčević, Tatjana Milošević i Ana Kolbjanova, posetioci galerije „Simonida“ će moći da pogledaju do subote 20. februara.