1

Radionica akademskog vajara Dušana Rajšića

Radionica akademskog vajara Dušana Rajšića
“Blagoslov Svetoga Save“ naziv je najnovije radionice akademskog vajara Dušana Rajšića kome su prisustvovala deca vrtića “Detinjstvo“ predškolske ustanove “Rakila Kotarov Vuka“ i korisnici Centra za dnevni boravak dece i omladine sa posebnim potrebama. Najmlađi su se kroz brojne kreativne aktivnosti upoznali sa ovim srpskim prosvetiteljom.

U lazarevačkoj Modernoj galeriji korisnike Centra za dnevni boravak dece i omladine sa posebnim potrebama i mališana vrtića “Detinjstvo“ dočekala je instalacija akademskog vajara Dušana Rajšića “Blagoslov Svetog Save“ kao uvod u istoimenu radionicu u okviru projekta “Od odbačenog do korisnog“.

I ovoga puta učesnici su stekli nova znanja vezana za likovnu umetnost i kreativan rad, a umetnik ih je ovom prilikom upoznao sa svojom predstavom života i rada ovog srpskog svetitelja.

Vrlo je bitna animacija, da se nešto doživi, da ostaviš utisak. Utisak će kasnije kreirati tu poruku kod deteta i tu će se videti koliko će se dete emocionalno vezati za određeni lik ili određenu temu. – dodao je Rajšić.

Radovi nastali tokom ove radionice po već ustaljenoj praksi biće izloženi u galeriji “Simonida“ u čast srpskog prosvetitelja i arhiepiskopa Svetog Save.