1

Radionica Dušana Rajšića “Proleće na tanjiru”

Radionica-5
Akademski vajar Dušan Rajšić i lazarevački Centar za kulturu organizovali su kreativnu radionicu “Proleće na tanjiru“ u kojoj je do sada učestvovalo najviše dece, preko 250 osnovaca i predškolaca kao i korisnici Centra za dnevni boravak dece i omladine sa posebnim potrebama. Pored radionice, i obilaska Moderne Galerije, najmlađi su svoje radove, odnosno tanjire od terakote koje su bojili dobili kao poklon suvenire.

Radionica Dušana Rajišića

Dolazak proleća, bio je dovoljan povod da akademski vajar Dušan Rajšić i njegovi sada već drugari, lazarevački osnovci i predškolci kao i korisnici Centra za dnevni boravak i smeštaj dece i omladine sa posebnim potrebama prolećnim motivima oslikaju predmete od terakote. Naziv radionice je “Proleće na tanjiru“.

Ovo je biti jedna od najbrojnijih radionica u Modernoj galeriji do sada. Biće oko 250 dece danas u toku dana – dodao je Rajišić.

Radionica Dušana Rajišića

Ovu kreativnu radionicu podržao je Centar za kulturu Lazarevac.

Kroz druženje sa umetnikom, deca Modernu galeriju već doživljavaju kao mesto puno pozitivne energije, zanimljivih predmeta i kreativnosti. Ovoga puta pored lepih uspomena iz nje će poneti suvenir tanjir koji su sami oslikali.

Radionica Dušana Rajišića

Akademski vajar Dušan Rajšić već priprema nove radionice, kao i svake godine i ovoga puta bice obeležen i Uskrs.