1

Radovi na sanaciji kvara na magistralnom cevovodu

Zbog sanacije kvara na magistralnom cevovodu tokom prepodneva obustavljeno je vodosnabdevanje svih potrošača na području opština Lazarevac i Lajkovac. Pucanje cevi magistralnog cevovoda u dužini od 5 metara dogodilo se tokom noći, kada je i uočen nagli gubitak pritiska na mreži. Kvar je u neposrednoj blizini bunara izvorišta Peštan. Kako bi svi rezervoari bili spremni i vodosnabdevanje u najkraćem roku normalizovano smanjen je pritisak vode i za domaćinstva koja se snabdevaju sa izvorišta Nepričava, odnosno područje opštine Lajkovac.

vodovod 1Zbog naglog smanjenja pritiska na mreži već tokom noći uočen je kvar na magistralnom cevovodu. Prekinuto je vodosnabdevanje sa izvorišta Peštan a kvar je lociran u ranim jutarnjim satima. Izvršni direktor JPKP Lazarevac Aleksandar Kovačević istakao je da će kvar biti saniran u najkraćem mogućem roku.

vodovod 2Kako bi se na optimalnom nivou očuvao nivo popunjenosti rezervoara i sprečila dodatna isključenja smanjen je pritisak i na teritoriji opštine Lajkovac.

vodovod 3U ovom periodu  povećan je broj pucanja na mreži, što je i uobičajeno za ovo doba godine. Ekipe za urgentne intervencije su svakodnevno na terenu i otklanjaju kvarove po prijavi građana.