1

Rekordan broj prvaka u Lazarevcu, 600 učenika krenulo u prvi razred

Na teritoriji GO Lazarevac u prvi razred krenulo je ukupno 600 učenika. U sve osnovne škole u novu školsku godinu pošlo je 4730 učenika, dok je u dve srednje škole u đačke klupe selo 1550 đaka, što je ukupno  6280 učenika. Ove godine imamo više prvaka i to nas raduje, a po predlozima Ministarstva prosvete prve dve nedelje kroz razgovor sa učenicima i svima koji brinu o njima, pričaćemo o međusobnom poštovanju, različitostima i planovima, rekla je u fono izjavi za RTV GEM Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora lazarevačkih osnovnih i srednjih škola.

Prvaci u Lazarevcu

Ove godine u Lazarevcu je zabeležen rekordan broj prvačića! Ukupno 600 malih đaka krenulo je u prvi razred, što je veći broj nego prethodnih godina i to nas posebno raduje ali i dodatno obavezuje da im pružimo svu neophodnu pomoć u prvim danima škole i da im budemo podrška kroz osmogodišnje školovanje, kaže Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora u Lazarevcu. Dodaje da je ove godine u đačke klupe u svim osnovnim i dve srednje škole selo ukupno 6280 učenika.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Proces učenja i vaspitanja je otpočeo 1. septembra i taj dan će biti dan razgovora sa decom prema smernicama. Ne samo o nastavnim programima, nego pre svega o tome kako se deca osećaju, kakve relacije planiraju da neguju, šta će biti njihovi prioriteti i na koji način će svi ti akteri učenja biti povezani, a sve prema smernica koje nam je uputilo resorno ministarstvo, kaže Verica Anđelić. Dodaje da je svaka škola kuća za sebe i da će po svojim planovima i programima donositi odluke kako će i na koji način nešto biti realizovano.

Ove godine u prvi razred u svim školama upisano je 600 učenika.

OŠ „Dule Karaklajić“                          132 prvaka

OŠ „Vojislav Voka Savić“                   123 prvaka

OŠ „Knez Lazar“                                 118 prvaka

OŠ „Sveti Sava“                                     50 prvaka

OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“            45 prvaka

OŠ  „Rudovci“                                        41 prvak

OŠ „Mihailo Mladenović Selja“        34 prvaka

OŠ „Slobodan Penezić Krcun“           30  prvaka

OŠ „Milorad Labudović Labud“        15 prvaka

OŠ „Diša Đurđević“                               12 prvaka