1

Roman „Slonovi su krivi za sve“ predstavljen u lazarevačkoj biblioteci

Lajkovački  pisac Velja Žunjić  predstavio je svoju četvrtu knjigu „Slonovi su krivi za sve“ u sali biblioteke „Dimitrije Tucović“. Predgovor za knjigu napisao je novinar i književnik Vanja Bulić, koji je između ostalog zaključio da je roman Velje Žunjića, satirično delo koje nudi smeh i jasnu  pouku na kraju priče.  U programu  je učestvovao  i vokalni solista i instrumentalista Enes Ljajić.

Slonovi su krivi za sve u lazarevačkoj biblioteci

Pre deset godina Lajkovčanin Velja Žunjić izdao je svoj prvi roman „Šampitica“ i dodaje da je tada imao i svoj prvi intervju i to upravo za našu televiziju. Danas, posle decenije, Velja je ponovo pred Lazarevčanima, svojim prijateljima, i predstavlja svoje novo delo „Slonovi su krivi za sve“. Sam kaže da je delo satirično i puno smeha i dodaje da je pisac i novinar Vanja Bulić napisao predgovor za njegov roman u kojem govori da je ovo delo lekovito i da ćemo se pored dobrog smeha, na kraju zapitati ali i promisliti o poruci koju je autor smestio u svoje delo.

Velja Žunjić
Velja Žunjić

Književnik Velja Žunjić rođen je 16. decembra 1979. godine u Lajkovcu gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu 2004. godine. Roman prvenac „Šampitica“, objavio je 2012. Autor je i romana „Boja tvoga imena“ (2015) i „Lajkovčanka“ (2017). Otac je Danila i Relje i živi i radi u Lajkovcu.