1

Edukativna radionica „Mreža“ za predškolce

Akademski vajar Dušan Rajšić organizovao je u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac edukativnu radionicu pod nazivom „Mreža“ za decu predškolskog uzrasta iz vrtića „Dečije carstvo“ Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“. Deca su od odbačenih materijala uz pomoć umetnika pravila portrete i mozaike, a cilj radionice je da kod mališana podstakne kreativnost. Radionici je prisustvovala i glumica Prvog prigradskog pozorišta Puls teatra Ana Ćuk.

Deca na radionici Dušana Rajšića

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac akademski vajar Dušan Rajšić realizovao je edukativnu radionicu za predškolce pod nazivom „Mreža“. Ideja umetnika je bila da deca na zabavan način uz pomoć različitih materijala prave portrete i mozaike. Ova radionica je bila dobra prilika da predškolce podstakne na razmišljanje kako da pristupe radu sa različitim materijalima.

Radionica Dušana Rajšića

Devojčice Esma i Ema su nam objasnile šta su imale priliku da urade uz pomoć umetnika.

Glumica Prvog prigradskog pozorišta Puls teatra Ana Ćuk prisustvovala je Rajšićevoj radionici i zajedno sa predškolcima pravila portrete. Otkrila nam je da je veliki obožavalac umetnikovih dela, posebno njegovih druženja sa najmlađima.

Glumica Ana Ćuk na radionici Dušana Rajšića

Narednu radionicu Dušan Rajšić organizovaće tokom sledeće nedelje i sa decom će praviti portrete ptica uz pomoć kanapa.