1

Rukometaši Tehničke škole otputovali u Katar na Svetsko prvenstvo

Rukometaši Tehničke škole otputovali u Katar na Svetsko prvenstvo
Rukometaši Tehničke škole „Kolubara“ sa svojim trenerom, profesorkom Ivanom Bačanac, otputovali su u katarski grad Dohu na Svetsko prvenstvo srednjih škola. Državni prvaci u školskom rukometu braniće boje naše zemlje u Dohi na prvenstvu koje počinje 21. februara i traje sve do 1. marta.

Na put su ih pored roditelja, ispratili i predstavnici Tehničke škole i rukovodstvo opštine Lazarevac, a predsednik opštine poklonio im je zastavu. Odlazak u Dohu pomogla je GO Lazarevac i JP EPS.

Rukometaši Tehničke škole otputovali u Katar na Svetsko prvenstvo

Lazarevac je ponovo pokazao da je grad rukometa zahvaljujući srednjoškolcima Tehničke škole koji su državni prvaci u školskom rukometu. Nakon serije pobeda i finala u Leskovcu, rukometaši Tehničke škole put Dohe odlaze potpuno spremni i uvereni u dobre rezultate, kaže profesroka Ivana Bačanac, koja je dobrim delom zaslužna za veliki uspeh ovih mladića.

Rukometaši Tehničke škole otputovali u Katar na Svetsko prvenstvo
Bojan Siđelić

Nakon prijema u opštini, predsednik Bojan Sinđelić ispratio je rukometaše uz želju da u Dohi daju sve od sebe i da će usprkos rezultatu koji ostvare, oni biti pobednici u svakom smislu. Predsednik Sinđelić poklonio je učenicima zastavu GO Lazarevac uz poruku da naš grad i zemlju predstave u najboljem svetlu.

Za samo dve godine, učenici Tehničke škole ostvarili su pravo da učestvuju na Svetskom prvenstvu. Pre dve godine učenici Tehničke škole bili su u Kini na takmičenju u zavarivanju a ove godine Lazarevac i Srbiju predstavljaće u Dohi na takmičenju u rukometu, rekao Radoslav Sretković, direktor Tehničke škole

Ekipu TŠ „Kolubara“ čine učenici od prve do treće godine, a veliki uspeh ostvarili su Namanja Gašić, Nikola Martinović, Vukašin Vujošević, Marko i Mirko Jovanović, Aleksa Maksimović, Mladen Nikolić, Nemanja Ivanović, Dušan Jovanović, Petar Biočanin i Aleksandar Ranković.