1

Šahovska simultanka održana u okviru manifestacije „Dani porodice“

U okviru manifestacije „Dani porodice“, na platou ispred Rudarske česme održana je šahovska simultanka. Simultanku je vodio Dejan Pikula, velemajstor iz Aranđelovca. Ljubitelji šaha, od predškolaca do penzionera, imali su priliku da odmere snage sa ovim velemajstorom. Organizatori šahovske simultanke su Turistička organizacija Gradske opštine Lazarevac u saradnji sa šahovskim klubom „Kolubara“. Manifestaciju su podržali Gradska opština Lazarevac, Centar za kulturu, Biblioteka „Dimitrije Tucović“ i Moderna galerija.

Simultanka

Simultanka je egzibiciona šahovska priredba, gde jedan igrač  igra odjednom protiv više igrača a u okviru manifestacije „Dani porodice“ Lazarevčani su imali priliku da odmere „snagu“ sa velemajstorom Dejanom Pikulom.

Šahovski klub „Kolubara“ sa zadovoljstvom je prihvatio poziv Turističke organizacije a odazvao se veliki broj kako naših članova, tako i sugrađana, kaže Slađana Nedeljković, predsednica kluba.

Šah manifestacija Dani porodice

Manifestaciju „Dani porodice“ organizovala je Turistička organizacije GO Lazarevac a želja nam je bila da na jednom mestu okupimo kako mlade tako i starije šahiste i afirmišemo šah, kaže Mirko Kovačević, direktor TO opštine Lazarevac.

Manifestaciji su prisustvovali i članovi Veća GO Lazarevac Tijana Davidovac i Nikola Marinković.