1

Sanacija odlagača 4 na PK „Tamnava-Zapadno polje“ u završnoj fazi

Na PK „Tamnava -Zapadno polje“ u toku je sanacija odlagača 4 koji je oštećen u požaru početkom godine a radove na sanaciji izvode zaposleni „Kolubare metal“. Radovi su u finalnoj fazi, završeni su poslovi na montaži čelične konstrukcije, što je bio najveći i najobimniji deo posla. U prethodnom periodu, u dva navrata, završeni su poslovi podizanja segmenta trake tri, koja je gorela i oba posla su završena po planu i uspešno kaže Dragan Maksimović, direktor „Kolubare metal“.

Odlagač 4 Tamnava

Početkom septembra završene su najsloženije i najzahtevnije operacije na sanaciji odlagača četiri na PK “Tamnava-Zapadno polje“. Trenutno se izvode mašinski radovi koji su u završnoj fazi a zahvaljujući stručnosti radnika “Kolubare metal” i “Kolubare”, posao sanacije i revitalizacije ovog odlagača završen je za osam meseci, kaže direktor “Kolubare metala” Dragan Maksimović.

Dragan Maksimović
Dragan Maksimović

Sprave koje su havarisane sa sobom nose niz nepoznanica a glavna čelična konstrukcija, gde postoje određene deformacije, mogla je da ugrozi samu spravu ali i ljudstvo u toku realizacije ovog posla kaže Maksimović i dodaje da su radnici uspešno završilii i ovaj deo posla. Pored sanacije, uspeli smo da otklonimo i nedostatke koje je ova sprava imala, dodaje Maksimović.

Odlagač 4

Radovi su u finalnoj fazi, završeni su poslovi na montaži čelične konstrukcije, što je bio najveći i najobimniji deo posla. Posao bi trebalo da bude završen do kraja novembra a nakon toga kreću funkcionalne probe kaže Dejan Vojinović, upravnik radilišta “Kolubare metal”.

Dejan Vojinović
Dejan Vojinović

Pored aktivnosti na sanaciji ovog odlagača, desilo se nekoliko pozitivnih stvari koje se tiču poslovanja “Kolubare metal”. Uspeli smo da “podmladimo” radnu snagu a to je ujedno i bio uslov za dobijanje ovog ali i sličnih poslova, kaže direktor Maksimović.

Radnici “Kolubare metal” za samo osam meseci uspeli su da saniraju odlagač četiri na PK „Tamnava-Zapadno polje“ koji je početkom godine oštećen u požaru. Krajem novembra trebalo bi da krenu funkcionalne probe a ovaj odlagač da se vrati u proizvodni proces.