1

Sastanak sindikalaca u Poslovodnom odboru

U Poslovodnom odboru održan je sindikalna sednica svih odbora u Rudarskom basenu „Kolubara“. Tema sednice bili su izbori koje su speveli sindikalni aktivisti na čelu sa Milanom Đorđevićem, a koji su održani 14. i 15. novembra. Predsednik Sindikata „Kolubare“ Miodrag Ranković tvrdi da izbori nisu bili legalni jer nisu bili odobreni ni od strane vršioca dužnosti JP EPS Miroslava Tomaševića niti direktora u samoj „Kolubari“. Ranković je pozvao zaposlene da izađu na sindikalne izbore koji će biti održani 23. i 24. novembra.

Sednica Sindikata Kolubare

Sednica predstavnika sindikata svih odbora u Rudarskom basenu „Kolubara“ održana je u Poslovodnom odboru, a centralna tema bila je održavanje izbora od strane sindikalaca okupljenih oko Milana Đorđevića, a koji su održani 14. i 15. novembra. Predsednik Sindikalne organizacije „Kolubara“ Miodrag Ranković tvrdi da izbori nisu legalni jer nisu imali pismenu saglasnost nadležnih organa za održavanje.

Sindikat Kolubare

Ranković kaže da ostaje pri stavu da je na te izbore izašlo između 23 i 25 odsto zaposlenih, te da je prijavljeno 899 radnika manje sa pravom glasa.

Nosilac liste na površinskim kopovima Srđan Alimpijević pozvao je sve zaposlene na jedinstvo bez podela i apelovao da izađu na sindikalne izbore 23. i 24. novembra.

Krsmanović, Ranković, Alimpiijević i Marković
Krsmanović, Ranković, Alimpiijević i Marković

Predsednik Sindikata Elektroprivrede Srbije Radosav Krsmanović osvrnuo se na izbore koji su održani u Kostolcu, na koje je izašlo blizu 90 odsto zaposlenih. Podsetio je da se izbori u EPS-u završavaju sredinom decembra.

Sindikalni izbori u Rudarskom basenu „Kolubara“ biće sprovedeni 23. i 24. novembra.