1

Savremeno igralište za najmlađe Lazarevčane

igraliste
Dečije igralište površine 285 metara kvadratnih koje zadovoljava sve savremene standarde sa aspekta bezbednosti najmlađih otvoreno je u MZ 19. Septembar. Igralište su obišli predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima i državni sekretar u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, i tom prilikom najavili da će do kraja ove godine biti urađeno tri ovakva igrališta, a tokom naredne godine još osam igrališta u gradu ali i seoskim mesnim zajednicama.

Igraliste-3

Igralište sa bezbednom podlogom, mobilijarom koji ne samo svojim izgledom i funkcionalnošću već i bezbednošću zadovoljava sve potrebe najmlađih lazarevčana, alarmnim sistemom i video nadzorom otvoreno je u MZ  19. septembar. Obišavši igralište predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić izrazio je svoje zadovoljstvo i istakao da je ovaj projekat realizovan na zahtev saveta ove mesne zajednice.

Pomoćnik predsednika opštine zadužen za zaštitu životne sredine Đorđe Maksimović naglasio je da je bezbednost dece bila na prvom mestu prilikom realizacije ovog projekta.

Svoje zadovoljstvo što je najmlađim Lazarevčanima ovakvo igralište predato na korišćenje izrazio je kao građanin Lazarevca i državni sekretar u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, koji je apelovao na sugrađane da odgovornim korišćenjem sačuvaju nove mobilijare.

Sva oprema korišćena prilikom izgradnje igrališta i multifunkcionalnog kompleksa u skladu je sa važećim evropskim standardom za bezbednost opreme za dečija igrališta. Pored implementacije evropskih standarda korišćena su i iskustva specifična za naše područje, a pri projektovanju opreme korišćen je materijal koji je najbezbedniji za svakodnevnu upotrebu, ali i upotrebu nakon nastalog fizičkog oštećenja.