1

Senior kartice za najstarije sugrađane

Senior kartice

Uz podršku Grada Beograda, GO Lazarevac organizovala je u protekla dva meseca 18 izleta za najstarije. U program je uključeno preko 3000 penzionera sa teritorije opštine Lazarevac, a ovakva praksa će biti nastavljena i tokom naredne godine čim to vremenski uslovi dozvole. Uspešnoj organizaciji doprinela je pored finansijske i logistička podrška opštinske uprave.

Imali su svoj call centar, dobijali su sms poruku da ih podsetimo da je izlet sutradan i sve potrebne informacije tako da nije bilo problema u organizaciji. Tim ljudima koji su ceo radni vek proveli i puno dali Lazarevcu, bez obzira u kom su sektoru radili, moramo se na neki način revanširati a smartramo da je ovo taj način. – izjavio je Nenad Bačanac, član veća GO Lazarevac.

Pilot projekat “Senior kartica“ koji organizuje Grad Beograd u svim gradskim opštinama podržala je i Lazarevačka, osim u zgradi gradske uprave senior kartice se mogu preuzeti u mesnim kancelarijama u Stepojevcu, Velikim Crljenima, Dudovici, Mirosaljci, Junkovci i Rudovcima.

Penzioneri svih gradskih opština mogu ostvariti brojne popuste od 5-30%. Što se tiče GO Lazarevac, oko 30 privrednika je pristupilo ovom programu i postoje određene procedure njihovog pristupa. Moraju potpisati ugovore, dobiti programe za svoju fiskalnu kasu, proći određene provere funkcionalnosti i njihove sposobnosti da ostvare penzionerima te popuste. – izjavio je Nenad Bačanac

Popuste za najstarije sugrađane na teritoriji opštine Lazarevac obezbedila je agencija za registraciju vozila, tri frizerska salona, maloprodajni objekti uz poseban akcenat na apoteke. Članovi senior kluba biće obavešteni o svim popustima putem flajera, a pored lazarevačke mogu koristiti popuste i na teritoriji grada Beograda.