1

Simić vodio Kolubaru do pobede nad Tamišom 79:67

Kolubara je kao domaćin na parketu u Mionici, zabeležila sigurnu pobedu nad Tamišom rezultatom 79:67 u utakmici u kojoj je blistao kapiten Nikola Simić sa postignutih 28 poena.

U prve dve četvrtine, ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi gosti iz Pančeva na prvi dvominutni predah otišli sa prednošću od 21:20. U narednih deset minuta, Kolubara je bila uspešnija. Bio je to period koji je obeležio raspoloženi kapiten Simić. Pogađao je sa svih pozicija. Upravo sjani šuter je najzaslužniji što su zeleno-crni na poluvreme otišli sa vođstvom od 43:37.

I treći period pripao je domaćinu, mada je Kolubara to bila samo na papiru. Uspeli su Lazarevčani ne samo da zadrže stečenu prednost, već su je i povećali. Posle 30 minuta igre, na semaforu je pisalo: Kolubara – Tamiš  62:54. Već tada je mirisalo na šestu pobedu “rudara” u ovoj sezoni.

Igrali su izabranici trenera Marka Dimitrijevića, do kraja strpljivo, sigurno i sa puno borbenosti, pa je nagrada za prikazano stigla u vidu nove pobede. Već hvaljenog kapitena Simića, koji se zaustavio na 28 poena, uspešno su pratili: Đorđević i Žad sa po 11 poena, zatim: Gašić 10, Vuletić 9. Šparović 6 i Vitković koji je ubacio 4 koša.

Sada, posle skora od šest pobeda i pet poraza, lazarevački košarkaši su u gornjem delu tabele, koja istina nije ni kompletirana, jer je dosta utakmica odloženo, što naravno, ne umanjuje uspeh zeleno-crnih.

U narednom kolu, ako ne dođe do promena, Kolubara bi trebalo da gostuje u Kraljevu gde će je dočekati Sloga.