1

Škola u Stepojevcu obeležila 147 godina postojanja

Prigodnim programom OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ obeležila je 147 godina postojanja. Na priredbi koju su pripremili nastavnici i učenici, direktorka škole uručila je priznanja najboljim učenicima a nagrađeni su i nastavnici i učitelji koji su ostvarili zapažene rezultate na održanim takmičenjima. I ove godine povodom Dana škole održava se manifestacija „Vukovi dani“ koja će trajati sve do 28. oktobra.

Vuk Stefanović Karadžić

Škola „Vuk Karadžić“ koja postoji 147 godine, „Vukovim danima“ tradicionalnom manifestacijom obeležava svoj dan. Ova manifestacija dobra je prilika da se učenici bolje upoznaju sa likom i delom najvećeg srpskog reformatora. Tokom ovogodišnjih „Vukovih dana“ održana su sportska takmičenja, predstave i drugi zanimljivi edukativni programi.

Priredba u školi u Stepojevcu

Direktorka škole Verica Anđelić uručila je priznanja najboljim učenicima ove škole za postignute rezultate u dosadašnjem školovanju, ali i nagradila njihove nastavnike, koji su učenike pripremali za brojna takmičenja i školu predstavljali u najboljem svetlu. Nagrađeni su i zaposleni u ovoj školi koji su skoro više od pola radnog veka proveli u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Škola Stepojevac

Tokom trajanja manifestacije, održana su brojna predavanja, sportska takmičenja, predstave ali i edukativne nadmetanja. Časovi su bili posvećeni i reformatoru srpskog jezika Vuku Stefanoviću Karadžiću a održana je i štafeta pismenosti, trka za učenike starijih razreda. U nastavku trajanja manifestacije za učenike starijih razreda dr Gordana Nikolić održaće predavanje na temu bolesti zavisnosti.