1

Školski pozorišni festival početkom decembra u Lazarevcu

Školski pozorišni festival, deveti put po redu, biće održan u Centru za kulturu u Lazarevcu 1, 2, i 3. decembra. Na ovom tradicionalnom festivalu učestvovaće sve Osnovne škole sa teritorije Gradske opštine Lazarevac, a prvi put i  Osnovna škola „Laza Kostić“ sa Novog Beograda, zahvaljujući saradnji sa novobeogradskim Centrom za kulturu. Prijave zainteresovanih takmičara trajaće do 22. novembra.

Školski pozorišni vestival

Posle godinu dana pauze zbog epidemijske situacije, školski pozorišni festival ponovo će se održati u Lazarevcu. Sve Osnovne škole sa teritorije Gradske opštine Lazarevac uzeće učešće na devetom po redu Školskom pozorišnom festivalu, izjavila je za Rtv Gem nastavnica srpskog jezika i književnosti Aleksandra Ljubojević, dodajući da će ove godine po prvi put učestvovati i takmičari iz Osnovne škole „Laza Kostić“ sa Novog Beograda.

Aleksandra Ljubojević
Aleksandra Ljubojević

Talentovani mališani osnovnih škola takmičiće se u dve kategorije, mlađi i stariji razredi, i najbolje očekuju prigodne nagrade, izjavila je Aleksandra Ljubojević i istakla da će i ove godine sastav žirija biti kao i prethodnih godina.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, Školski pozorišni festival će biti održan tokom marta meseca naredne godine.