1

Školsko dvorište u Dudovici proglašeno za najlepše

U svečanoj sali lazarevačke biblioteke predstavnici JPKP „Lazarevac“ uručili su nagrade školama koje su učestvovale u okviru konkursa ovog preduzeća „Izbor za najuređenije školsko dvorišre“. Prvu nagradu osvojila je OŠ „Mihailo Mladenović Selja“ iz Dudovice, dok je drugoplasirana škola u Rudovcima a treća nagrada uručena je Tehničkoj školi. Cilj akcije, koju je organizovala Kancelarija za unapređenje komunalnih usluga, je podsticanje svesti kod dece koliko je važno voditi računa o životnoj sredini i postaće redovna akcija JPKP „Lazarevac“.

Na konkurs Kancelarije za unapređenje komunalnih usluga prijavilo je svih 11 škola sa teritorije lazarevačke opštine. Tročlana komisija u sastavu Olgica Vasiljević, Milica Todorović i Slađana Simić, izabrale su najuređenije dvorište a najlepše po njihovom izboru je u Dudovici. Cilj ovog konkursa je da decu i zaposleni u školskim ustanovama još više motivišu kako bi negovali svoja dvorišta i čuvali okolinu.

Izvršni direktor JPKP „Lazarevac“ Marko Mijušković rekao je ovim povodom da je dodela nagrada najbolji način da se oda priznanje zaposlenima u tim školskim objektima ali i deci koja učestvuju u uređenju školskih dvorišta. Na ovaj način smo obeležili i godišnjicu postojanja Kancelarije za unapređenje komunalnih usluga, koja će pored ove, organizovati i druge slične akcije, dodaje Mijušković.

Uprkos tome što su priznanja za najuređenije školsko dvorište za školu u Dudovici stizala iz Grada, ovo je po prvi put da je na teritoriji lazarevačke opštine nagrađeno prvim mestom. Specifičnost ovog dvorišta je po tome što se prostire na površini od dva hektara i na njemu se uzgajaju cvetne kulture ali i različite vrste stabala. U uređenju dvorišta učestvuju svi, kako zaposleni tako i deca u okviru društveno korisnog rada, kaže direktorka škole u Dudovici Zora Gajić.

OŠ "Mihailo Mladenović Selja" Dudovica
OŠ „Mihailo Mladenović Selja“ Dudovica

Za prvo mesto školi u Dudovici lazarevačko Komunalno dodelilo je klupu koja će biti deo parka školskog dvorišta a preduzeće „Joni komerc“, sponzor, dodelio je računar. Drugoplasirana škola u Rudovcima dobila je sadnice crnog bora koje su radnici JPKP „Lazarevac“ zasadili dok su bile povoljne vremenske prilike, a dvorište Tehničke škole krase sadnice cveća.

Sve škole koje su učestvovale na konkursu nagrađene su zahvalnicama koje je uručio v.d. direktora Komunalnog preduzeća Aleksandar Arsenović. Pored zahvalnice, OŠ „Dule Karaklajić“ dobila je od SRC „Kolubara“ vaučere za korišćenje zatvorenog bazena a školi u Stepojevcu FK TEK Veliki Crljeni uručio je lopte. Ova akcija Komunalnog postaće tradicionalna a za cilj ima da podigne svest kod mladih da neguju i štite svoju okolinu.