1

Sloboda – Kolubara 92:67

Nastavlja se posrtanje košarkaša Kolubare. Lazarevčani su poraženi u Užicu od domaće Slobode rezultatom 92:67. Ovim neuspehom zeleno-crni su položaj na tabeli doveli u zabrinjavajući, pa su od mesta koje je nagoveštavalo bitke za vrh, sada daleko bliži poziciji da strepe za opstanak.

KK Kolubara

Samo u prvoj četvrtini učenici trenera Marka Dimitrijevića, uspevali su da koliko-toliko pariraju “erama”. U narednom periodu Sloboda je polako uvećavala rezultatski plus i na odmor otišla sa 47:35.

Podatak da je Kolubara u drugoj i trećoj četvrtini ukupno postila svega 29 poena, a da su recimo, Užičani samo u trećoj ubacili 28 koševa, jasno pokazuje razvoj snaga na terenu. Ispostavilo se, tada je rešeno pitanje pobednika.

Kada se otišlo na poslednji dvominutni predah, a na semaforu stajalo 75:49 već tada bilo je jasno da će “rudari” da ostanu praznih džepova. Đorđević i Vitković su postigli po 14 koševa, Ćojbašić 9…

Izvesno je da će svaki naredni duel za Lazarevčane da ima veliki značaj. Prvi važan ispit je već u ponedeljak 15. februara kada će Kolubara da ugosti ekipu Pirota.